Microdermabrasie

Een microdermabrasie behandeling geeft al na één keer een mooi resultaat. Je kunt het als een eenmalige behandeling ondergaan als een oppepper maar ook in kuurverband om het beste en mooiste resultaat te krijgen.

Microdermabrasie wat is dat ?
Microdermabrasie is effectieve peeling met een apparaat om dode huidcellen te verwijderen. De huid wordt vacuüm gezogen en tegelijkertijd worden er micro-kristallen tegen de huid gespoten. Doordat de dode huidcellen worden verwijderd kan de huid beter werkstoffen en voedingsstoffen opnemen. Dit geeft een flinke boost aan de huid. Tevens wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd en de doorbloeding flink verbeterd wat de stofwisseling van de huid ten goede komt. De behandeling vind plaats in de opperhuid, dat is de bovenste huidlaag.

Wat doet microdermabrasie voor je?
Naast het verfijnen van de porienstructuur zal je huid minder verstoppingen en onzuiverheden hebben omdat de opperhuid verdund is. Door het stimuleren van de doorbloeding krijgt jouw huid een mooiere en frissere kleur. Ook worden de poriën minder grof en kunnen pigmentvlekjes en fijne rimpeltjes vervagen. De huid voelt gladder en is zichtbaar egaler en mooier.

Direct na de behandeling
Geef je huid even de tijd om weer tot rust te komen. Omdat de doorbloeding gestimuleerd is zal de huid er even rood uitzien maar dit is tijdelijk en trekt snel weer weg. Soms kan de huid heel licht gaan schilferen omdat de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd is, dit is zo mild dat je het nauwelijks ziet. Omdat jouw huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling is het belangrijk om dagelijks een dagcreme met UV-bescherming (SPF) te gebruiken.